Pakking

Utstyret vårt kom omsider til Narsaq. Vi var i utgangspunktet ute i god tid og hadde sendt utstyret i forveien. Men etter at det ankom Kangerlussuaq ble alle baggene våre liggende på et lager. Etter mange telefoner og engasjerende forklaringer for hvorfor det er så viktig at vi får disse baggene, så ble reiseruten på et helicopter endret slik at vi fikk levert alt utstyret. Deilig! Alle kolli på plass. Og alt er like helt. Fantastisk.

IMG_1180 Screen Shot 2014-04-25 at 10.35.24

Da vi hentet utstyret vårt på helicopter-plassen ble vi spurt om vi var disse nordmennene som skulle krysse innlandsisen på langs. Hahaha. De fortalte vi var blitt en snakkis i byen. De insisterte på at vi måtte komme inn og vise på kartet hvor vi skulle starte turen og fortalte om sine egne turer i området. Det er akkurat slike stunder vi håpet på her! Det er så viktig å få snakket med erfarne turfolk som kan gi gode innspill til oss slik at vi har de beste forutsetninger for å lykkes med vår tur. Konklusjonen er at området vi har valgt er et meget godt startpunkt. Ahhh. Godt!

IMG_1185 Screen Shot 2014-04-25 at 10.36.25

Og du og du som vi har pakket!!! Vi gikk systematisk gjennom ALT. Etter å ha sjekket at ingenting var ødelagt av transporten startet vi med å legge all mat i hauger. Planen vår er å ha en ”3-dagers”bag hvor vi har lunsj, middag og snop. Denne skal ligge lett tilgjengelig i pulken og etterfylles hver tredje dag fra ”lageret”. På den måten har vi litt variasjon avhengig av hva vi ønsker i tillegg til at vi reduserer roting i pulkene. Vi har hatt en gjennomgang av alt reperasjonsutstyr, ekstra deler og samlet dette i gode systemer. Det samme har vi gjort med alle medisiner og førstehjelpsutstyr. Vi strakk tau på kryss og tvers av stuen mens vi lekte ”redning på bre”. Da fikk vi både oppfrisket systemet vi skal bruke og sjekket at vi hadde alt vi trengte i en nødsituasjon. Vi har klartgjort pulkene og blitt enige om hvor vi har alt slik at vi enkelt finner frem i hverandres pulker dersom det er behov for dette.

IMG_1196

IMG_1176

Og mens vi svinset frem og tilbake her på Guesthouse med tingene våre OVERALT så stod gryten med moskuskjøtt og putret på kjøkkenet. Det smakte fantastisk! Skikkelig fet mat, men det passer jo oss veldig bra akkurat nå. Det er veldig spennende å prøve lokal mat. Moskuser er det overalt her (ikke at vi har sett dem ennå…). Vi jakter fremdeles på selkjøtt. Kokken på hotellet har lovet at vi skal få smake i kveld. Vi gleder oss!

IMG_1194

3 tanker om “Pakking

  1. Takk for at dere deler bilder og refleksjoner før turen :) god tur videre og moskus + sel er sikkert godt……

  2. Hærle. Gle mæ t å følg me på heile turen hen æ sett i gostolen. Æ e stolt av dokk.

Det er stengt for kommentarer.