Isdybden

Dag 31

Vi kitet. Anette konstant med isbjørn-radaren på. Tommy konsentrerte seg om å holde smertene i sjakk for å sikre fremdrift. Wwiiiii.

Full veiving fra Anette for å få Tommys oppmerksomhet. “Det er noe der framme!!”

Tre svarte prikker. Her, midt i ingenting, på 2000 meters høyde??? Frem med riflen. Tommy ser tøff ut der han kiter med riflen på ryggen. Vi kommer nærmere.

Det er en camp. Hæææ?? To svære traktorer og et lite hus. Ingen folk, men mange fotspor og tissemerker i snøen. Døren til huset står åpen. Det er varmt og godt der inne. Fire senger og et lite kjøkken. Vi forstår at det er seismisk måling av isdybden. Utstyret kommer fra den amerikanske basen Thule.

Vi legger igjen en lapp som forteller hvem vi er og at vi stoppet innom for å si hei.

Sivilisasjonen innhenter oss. Vi har et lite stykke igjen av vårt eventyr. Vi kiter videre.

 

5 tanker om “Isdybden

 1. Hei!
  Det er spennende å følge dere! En liten hilsen fra kontoret til Anette; Vi savner deg! I dag er det super-sommervær i Oslo, og Hanne (den snille) serverte oss ispinne til morgenkaffen! Håper dere får en flott dag – med akkurat passe vind og ingen isbjørn, ei heller for mange “humper” som gir påminnelser om ribbensbruddet til tøffe-Tommy.
  Klem fra Merete :)

 2. Herlig!! Utrolig morsomt å følge med dere hele veien. Nå er dere snart fremme, et eventyr er tilbakelagt med minner dere har for livet. Kos dere (med og uten smerte) på den siste ferden og jeg gleder meg til å høre mer om turen når dere er vel hjemme!!
  Heier på dere. Og forhåpentligvis Anette,så slipper av synet av isbjørn, før du er trygt i flyet på vei hjemover!!
  Smil fra Christine! :0)

 3. Så utrolig tøffe dere er. Har fulgt med på bloggen og holdt oss oppdatert. Fantastisk at dere straks har gjennomført en STOR drøm, tross allergi, isbjørnfrykt, kite på rømmen og ribbeinsbrudd………..Tenker d er noen små og store der hjemme, som gleder seg til å treffe dere igjen;-) Lykke til med avslutningen og velkommen tilbake til sivilisasjonen. STOR klem fra oss på Grette

Det er stengt for kommentarer.