Om oss

Tommy om Anette

IMG_0385

Anette er en utpreget Bergenser, synger “nystæmt’n” for fulle hals, skarrer “r’ne” selv om hun har bodd et skuddår i Oslo. Min turpartner, Anette er helt klart en jente – til tider veldig jentete med mye god fnising og veldig opptatt av at hud og hår ser og kjennes bra ut.

Ressurs-Anette kaller jeg henne, for med hennes ressurser blandet med gode analytiske evnene så vet jeg at ingenting er utelatt – det gir trygghet i gruppen! Til tider litt irritabel god… som da vi var ute på første treningstur sammen og telt-rutiner skulle etableres inne på Hardangervidda – jeg var sliten og kald og ville sette opp det teltet fort som f… men neida, Anette skulle møysommelig systematisere hele telt-oppsettet, vi brukte 1 time dag 1 og halvparten dag 2… dette viser mao at systematikk hjelper!

Anette har alltid en historie, noe hun gjerne deler med de aller nærmeste til de langt mer periferte – det er bare å ta seg god tid når f.eks blogge-innleggene skal leses… igjen, ingen detaljer uteblir i noe som helst – og det på en fin og kommuniserende god måte.

Anette er glad i sin familie, har et godt engasjement og støtter opp om alle rundt henne. Hun er et klart forbilde for bla. sine tantebarn – hvem ville i en alder av 41 år dra på Justin Bieber konsert sammen med sitt tantebarn… det er bare helt utrolig!

Vet ikke hva det skyldes, men Anette tiltrekker seg oppmerksomhet hvorhen hun går, selv er jeg greit sosialisert, men Anette overgår “alle” Hun babler i vei på sitt språk. Hun har en dialekt – jeg anbefaler alle å unngå “goooooood mooooorgen” på det bergenske språk.

A = Arbeidsom
N = Nesevis
E = Energisk
T = Tøff
T = Trygg
E = Empatisk

 

Anette om Tommy

IMG_0384

Tommy er en gladtrønder og en avslappet fyr. Som den eneste hanen i familien er det Eli, Tiril og Ine-mor som er i fokus. Han er en flott mann og pappa.

Det er mye dialog med Tommy, både muntlig og skriftlig. Tommy er morsom, det syntes heldigvis jeg. Jeg ler mye av Tommy, det er et godt grunnlag for tur. Han fixer ting, som eksempel inviterer han til stor bursdagsfest med alle sine nære venner og familie med kortreist mat og kitekurs for alle som vil. Han har en meget stor og innflytelsesrik omgangskrets, og Tommy kjenner ”alle”. Han elsker å koble folk og aktiviteter slik at alle løftes. Han er veldig glad i den gode dialogen rundt bordet og han elsker å fortelle historier.

En god egenskap som jeg liker er at han følger nøye med når det gies instrukser. Han liker å ha kontroll på det som skal skje og øver på dette til han er komfortabel. Etter at Unnavei hadde treningstur på Finse hvor vi etablerte rutiner for redning på bre, øvde barna og Tommy i stuen til de hadde full kontroll på å heise hverandre opp og ned av en ”bresprekk”. Både Tommy og Eli er flink til å involvere hele familien i fritidsaktiviteter. Tommy liker å utfordrer seg selv. Han er en dyktig skigåer og veldig god på å smøre ski. Han fixer i hvert fall alltid mine ski.

Det jeg tror gjør at Tommy og jeg fungerer godt sammen på tur, er at vi begge er løsningsorientert. Når vi møter motgang og floker, så tenker vi begge fremover og på hva vi konkret må gjøre for å komme oss ut av knipen. Tommy er en fin turkompis og jeg gleder meg til å kite Grønland på langs med ham!

Tommy = Tidsoptimist