Fakta

Ekspedisjonen vår gikk fra Narsaq i syd til Qaanaaq i nord.

Logistikk

Utstyret vårt ble sendt i forveien med Air Greenland. Tommy og jeg reiste til Narsaq via København, Kangerlussuaq, Nuuk (Grønlands hovedstad) og til Narsarsuraq. Vi overnattet ett døgn på hostel i Narsarsuraq før vi tok et helikopter videre til Narsaq. Utstyret vårt ble forsinket selvom vi hadde sendt det avgårde fire uker i forveien. Vi fikk purret Air Greenland det slik at kolliene ble levert to dager etter vi selv kom fram. Tidsnok for oss! I Narsaq brukte 5 dager for å klargjøre ekspedisjonen og bodde på Hotel Narsaq.

Vi startet den 28.april 2014. Blue Ice transporterte oss fra kaien i Narsaq til xx hvor vi og pulkene våre ble satt av på sjøisen. Så kitet vi! 

Vi returnerte hjem fra Qaanaaq med Air Greenland. Om sommeren går det ett fly i uken. Vi kom ned fra isen tirsdag kveld og flyet gikk onsdag formiddag. Vi skulle gjerne vært lengre i Qaanaaq, det var et vidunderlig sted! Vi bodde på Hotel Qaanaaq. På vei hjem  overnattet på Hotel Hvide Falk i Illusat og nær Kastrup i København.

 

Kommunikasjon og sikkerhet

Myndigheter på Grønland forlanger at man har følgende utstyr ved innlandsiskryssing:

  • Satellittelefon -som kommuniserer gjennom Iridium satelittsystemet.
  • VHF hvor minst én ekspedisjonsdeltaker har VHF-sertifikat.  Kallesignalet vårt var “unnavei”.
  • Delorme InReach, en enhet for toveis satellitt kommunikasjon med SOS-alarm og sporing. Denne sender et spor som gjorde at de hjemme kunne følge våre bevegelser gjennom disse websidene.
  • Vi bar, til enhver tid, hver sin Personal Locator Beaconings (PLB). Denne ville bli brukt i en eventuell redingsaksjon.

Vi hadde planlagt å sende bilder og tekst hjem for å oppdatere bloggen vår ved hjelp av modem og satellittelefon, men dette var ikke stabilt og vi brukte altfor mye tid på dette i starten. Vi endte med å sende tekst til bloggen med InReach til Dave Green som oppdaterte disse websidene.

Kiter

Skiseil
Beringer Skiseil (3 stk UL og 1 stk SC) 4, 5, 8 og 10 kvm
UL = ultra light

Kiter
Gin Inuitt II, 8 kvm m/bar og 25 meter liner
Ozone Quantum 11,3 og 13,5 kvm m/håndtak og 60 meter liner
Ozone Summit 10 kvm m/bar og 40 meter liner