Der røk den siste lille deciliteren…

Dag 29

I dag har vi både hatt det gøy og vi har slitt. Mye. Vinden har variert både i styrke og hvor den kom fra. Vi hadde super fremdrift på starten av dagen med den største kiten, men da vinden økte kraftig kan denne være livsfarlig i luften. Mye ned- og oppakking av utstyr i dag altså.

Anette mistet kiten sin i dag. Et vindkast vippet skien som sikret kiten i bakken og kite med liner forsvant bortover. Hun hev seg frem for å gripe dem, men ble holdt igjen av de nær 100 kg pulkene. Knust falt hun ned på bakken.

Tommy ropte ‘Hei, den stoppet’ Kiten lå stille i en ball. Anette hoppet opp igjen.  Av med magebeltet og spurtet det hun var god for. Kastet seg over håndtaket på kiten og fikk festet dem før neste vindkast. Puh!

Sastrugi (snøskavl) kuttet to av linene på kiten til Tommy. Litt reperasjon har det vært i dag.  Korken på en transportflaske for brensel skrudde seg opp og ble tømt i en pulk under kjøring. Vi har pakket slik at ingenting annet ble ødelagt og vi har nok reserve, men det var ergelig. Det som verre var er at korken på cognacflasken også hadde skrudd seg opp. Der røk den siste lille deciliteren.

Åååhhh… Vi vil hjem!

Vi hadde vekkerklokken på kl 4. Ingen vind. Stod opp kl 5. Bittelitt vind. Ferdig med frokost. Drikker deilig kaffe fra Supreme Roastworks (takk!). Ingen vind.

Vidar, Anettes svoger, fyller 40 år i dag. Hurra og gratulerer så mye med dagen! Han har utfordret oss til å bade på 78 grader nord.

Tommy kvir seg allerede!

 

En tanke om “Der røk den siste lille deciliteren…

  1. Ja ja d e fint at dokk har god kaffe, det e langt t nærmeste vinmonopol. D e flott at dokk klare å hold humøret oppe. Litt dramatikk må det vel bli. Kanskje varme tanker fra oss i Steinkjer hjelper ? God tur videre, målet e i sikte. Henne hen går fint. Vi følger spent med videre. Klæm t dæ Tommy. Hæls Anette….jaja klæm t dæ å.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>